Loopbaancoaching

Alma Coaching heeft door de VDAB het mandaat ontvangen als erkend loopbaancentrum. Je kan voor Loopbaancoaching dus gebruik maken van Loopbaancheques en ontvangt 4 uur coaching voor 40 euro. Klik hier om direct naar de VDAB website te surfen waarop je de nodige informatie kan vinden en je loopbaancheque kan aanvragen. Kom je niet in aanmerking voor Loopbaancheques maar wil je toch een traject volgen bij Alma Coaching? Dat kan via ‘Persoonlijke coaching‘.

loopbaancheque_label

Alma Coaching werkt met complexe loopbaanvragen

En dat is een bewuste keuze. Alma Coaching heeft vanuit jaren ervaring in het werken met diverse loopbaanvragen haar aanbod in loopbaancoaching afgestemd op de complexe vragen zoals:

 • werkrelatie met de directe leidinggevende
 • professioneel leren communiceren met collega’s
 • omgaan met een (te) hoge werkdruk
 • de gouden kooi
 • conflicten op het werk
 • reorganisatie en mijn plaats in het bedrijf, op de arbeidsmarkt
 • loopbaanperikelen bij hooggevoelige werkers
 • het ‘mid-loopbaan dilemma’ voor veertigers
 • balans werk en leven
 • uitgeblust, uitgedoofd door teveel of teweinig werk
 • ‘het ‘einde-loopbaan verhaal’ en zingeving
 • aansturen van medewerkers vanuit eigen leiderschap als leidinggevende
 • klankbord voor (solo)ondernemers en managers
 • loopbaankeuzes voor breed getalenteerde werkers

Voor de klassieke loopbaanvraag ‘wie ben ik? wat kan ik? wat wil ik?’ en vragen als testing of assessment verwijs ik je graag door naar collega’s die hier een kwalitatief aanbod voor hebben ontwikkeld.

Alma Coaching kiest voor maatwerk

Een loopbaan coaching via het systeem van loopbaancheques geeft je recht op 2 keer 4 uur begeleiding. Je kan de 2de loopbaancheque pas inzetten indien je eerste volledig gebruikt is. We starten dus altijd met een eerste traject van 4u en kijken dan samen of de begeleiding verder gezet wordt met de 2de loopbaancheque of niet. Bij Alma Coaching verloopt jouw traject als volgt:

Stap 1: Intake

Aan het begin van de loopbaancoaching komt je verhaal aan bod. We overlopen samen je loopbaan tot nu toe, wat er makkelijk of moeilijk is gelopen, waar je bewust of onbewust voor gekozen hebt. Aan het einde van de sessie benoemen we samen jouw loopbaanvraag.

Stap 2 & 3: Coaching en Reflectie

Op basis van de loopbaanvraag die je aan het einde van de intake geformuleerd hebt, gaan we aan de slag in de volgende twee sessie. Via coachingvragen, reflectieve oefeningen en creatieve opdrachten gaan we dieper in op jouw situatie en ontdekken we samen welke loopbaancompetentie bij jou blokkeert en hoe je die kan deblokkeren. Via coaching word je terug in beweging gebracht om jouw loopbaan in de, voor jou, juiste richting te sturen op basis van jouw waarden, kwaliteiten en professionele noden. We zoeken samen naar betekenis en mogelijkheden voor de uitkomst van jouw loopbaanvraag.

Stap 4: Ontwikkeling

Aan het einde van de loopbaancoaching maken we samen de evaluatie: wat was mijn vraag en heb ik een antwoord? Hoe kan ik nu verder aan de slag met de antwoorden die ik gevonden heb? We zoeken samen naar de juiste acties (groot of klein) die jouw loopbaansturing aanwakkeren. We maken die acties concreet, zetten er een timing op en ronden samen het traject af. Indien er nog nood is aan verdere coaching, kan je een 2de loopbaancheque aanvragen en opnieuw 4u begeleiding volgen.

Als resultaat van de loopbaancoaching heb je meer zicht op je mogelijkheden, welke inspanningen je zal moeten leveren om ze waar te maken en wie of wat jou daarbij kan helpen. Je zit terug aan het stuur van je loopbaan en je weet in welke richting je uit moet om gemotiveerd en met energie te kunnen werken.